Лирекс изпълнява 12-ти проект в Босна и Херцеговина, с което се затвърждава като лидер в сферата на информационните технологии за региона

В началото на 2014 година Лирекс стартира проект в Босна и Херцеговина. Сключи  договор с Делегацията на Европейската комисия  за изграждане на единна система за обмен на данни. Проектът е „Supporting Data Management“ с бенефициент Министерство на сигурността на Босна и Херцеговина.

Проектът включва:

 Лирекс ще оборудва центровете за данни на Гранична Полиция, Полицейска администрация, Държавната агенция за разузнаване и Директората за координация между полицейските агенции в Босна и Херцеговина. И не на последно място  Министерство на вътрешните работи на Република Сърбия. Ще се предоставят високопроизводителни сървъри, сториджи, устройства за архивиране и защитни мрежови устройства. Интеграцията включва обединяване, миграция и осигуряване на репликация между Oracle базите данни на отделните полицейски служби и осигуряване на интерфейси за връзка с Interpol.

Това е 12-ти проект, който Лирекс изпълнява в Босна и Херцеговина. С това се затвърждава като лидер в сферата на информационните технологии.И то не само в България, но и в държави от Западния Балкански регион.