ЕММ

Enterprise mobility management (EMM) технологиите позволяват на организациите да интегрират и управляват мобилни устройства в своите корпоративни ИТ инфраструктури. Водещият на екипа за управление  на крайни потребители  трябва да действа бързо на фона на промените, които се случват в една организация, за да  достигне краткосрочни и дългосрочни цели за мобилност на потребителите.

Ключови функции

 • Провизиране: ЕММ инструментариумът конфигурира устройствата и приложенията за корпоративно внедряване , използване и управление на обновленията , спомага и за подмяна или премахване на устройствата от достъп до организацията.
 • Одитиране , проследяване и отчети : ЕММ инструментите могат да проследяват и инвентаризират устройствата , настройките и използването им , за да се проверява дали съответстват на корпоративните политики и дали управляват средствата за достъп.
 • Корпоративна защита на данните: ЕММ спомагат за предотвратяване на загубите на данни, кражби , отстраняване на служител или други инциденти чрез добавяне на контроли за шифриране на данните, права за достъп до данни, споделени устройства, приложение за опаковане и контейнери, както и „заключване“ на устройството.
 • Поддръжка: ЕММ инструментариумът спомага на ИТ отдела за проследяване на проблемни ситуации на мобилни устройства с достъп до мрежата чрез средствата на инвентаризация, анализи и отдалечено управление.

Технически възможности

 1. Mobile device management MDM (Управление на мобилни устройства) е платформено-зависима технология за управление на жизнен цикъл, която осигурява инвентаризация, управление на конфигурацията на операционната система, осигуряване на провизиране и депровизиране на мобилни устройства, отдалечено изтриване и дистанционно гледане/контрол за отстраняване на неизправности. MDM профили, които инсталирани на устройството, улесняват тези функции.
 2. Mobile application management MAM (Управление на мобилни приложения) прилага политики за управление и контрол на функционалностите на отделните приложения, които се предоставят чрез “Аpp store” и се управляват локално на устройства чрез EMM конзола. MAM също може да осигури възможности за анализ в помощ на администраторите и собствениците на приложения, за да се разберат моделите на употребата им.
 3. Mobile identity MI (Мобилна идентичност) - EMM са инструменти, които гарантират, че само доверени устройства и потребителите имат достъп до корпоративните приложения, посредством функциите за управление на идентичност и достъпите (IAM), като сертификати на потребителя и устройството, подписване на кода на приложението, удостоверяване с еднократна идентификация (SSO). EMM инструментите все повече използват контекстна информация (напр. местоположение и време) да се оценят и вземат  решение за достъпа.
 4. Mobile content management (MCM) - EMM инструментите използват MCM да управлява правилата за достъп до съдържанието, разпространявано на мобилни устройства. MCM функцията дава три основни възможности - налагане на политики, изпращане на съдържание и интеграция
 5. Containment - EMM инструментите предоставят методи за капсулиране MDM, MAM, МI и/или MCM в отделно, ограничено за достъп, обкръжение на устройството, предназначено да изолира използването за бизнес от лична употреба, както и да се улесни достъпността на данните и функцията за изолиране при споделени  многопотребителски устройства. Тази възможност е все по-популярна и се предоставя от  API-та на мобилните операционни системи.

Лидери и доставчици на EMM софтуер*

 1. VMware AirWatch
 2. MobileIron
 3. IBM
 4. Citrix
 5. BlackBerry

*Gartner

 

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ

В областта предлагаме:

NGFW

Email and web security

DLP

Еnd-point protection

Аpplication control (load balancer)

СЛЕДВАЙТЕ ПРИОРИТЕТИТЕ СИ С LIREX!
Изпратете запитване